Teknoloji

Apple Pencil gelecekte joystick olarak da kullanılabilir

apple pencil patentBasit, yüksek basınç hassasiyetine bir kalem pek çok tablet kullanıcısının işini görmek için yeterli oluyor. Ancak “stylus” olarak da anılan bu özel kalemler, masaüstü kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılama konusunda aynı performansı sergilemiyor. Apple da son patentiyle bu duruma bir çözüm getirmek için kolları sıvamışa benziyor.

Cupertino merkezli şirketin son patentinde joystick ve air mouse olarak da kullanılabilen bir kalem konsepti yer alıyor. Patent dosyasında söz konusu kalemin 6 ila 9 eksenli sensöre ve basınç hassasiyetine sahip olacağı belirtiliyor ve kalemin çok sayıda cihaz için bir aksesuar olabileceğine dikkat çekiliyor. Dokunmatik bir yüzeyde normal bir kalem gibi işleyebilecek olan “stylus”, yüzeyden kaldırıldığı zaman ise havada kontrol edilebilen bir mouse’a dönüşebiliyor veya hareketle kontrolleri algılayabiliyor. Ucu yüzeye dokunduğunda ise bir tür joystick gibi işlev görebiliyor.

Apple Pencil gelecekte daha işlevsel bir yapıya bürünebilir

Apple geçtiğimiz yıl iPad Pro ile birlikte Apple Pencil adını taşıyan özel kalemini de görücüye çıkarmıştı. Şirketin yeni patentinde yer alan teknolojilerini gelecekte Pencil’i daha işlevsel hâle getirmek için kullanması ihtimaller dahilinde yer alıyor. Patent dosyasında yer alan çizimler de bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Ancak Apple’ın patentini aldığı her teknolojiyi ürünlerinde kullanmak gibi bir geleneğinin olmadığını unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla gelişmiş bir Apple Pencil’in sadece fikir düzeyinde kalabileceğini akıldan çıkarmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER