Teknoloji

Yeni Apple Pencil dokunsal geri bildirim özelliğiyle gelecek

apple pencil usb-c apple pencil 3

Apple yeni bir Apple Pencil üzerinde çalışıyor ve görünen o ki, bu kalem bazı heyecan verici yeni özelliklerle gelecek. Bloomerg’den Mark Gurman’ın haberine göre; yeni kalem, yerleşik dokunsal geri bildirim özelliğine sahip olacak ve yazma deneyiminin daha doğal olmasını sağlayacak.

Bu özelliğin en azından belli bir seviyede özelleştirilebilir olması bekleniyor. Böylelikle kalemin yapılan eyleme göre farklı davranması mümkün hâle gelecek. Ancak bu konudaki detaylar henüz belirsizliğini koruyor.

Son zamanlarda çıkan haberlerde kalemin sıkıştırma tespit mekanizmasıyla geleceği de iddia ediliyordu. Bu çift dokunma hareketiyle eşleştirildiğinde iPad sahiplerinin tabletleriyle etkileşim için daha fazla imkana kavuşmasını sağlayabilir.

Yeni Apple Pencil yeni iPad’ler ile birlikte tanıtılacak

Yeni Apple Pencil’in şirketin Vision Pro karma gerçeklik başlığıyla birlikte çalışacağı da iddialar arasında yer alıyor. Ancak bu deneyimin neden sağlanacağı ve nasıl uygulanacağı konusundaki detaylar belirsizliğini koruyor. Yeni Apple Pencil’in 7 Mayıs’ta yeni iPad Pro ve Air ile birlikte gözler önüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER