Teknoloji

Apple Pencil daha hızlı olan yeni versiyonuyla Surface Pen’e cevap veriyor

apple pencil

apple pencilMicrosoft, Surface Pen dijital kaleminin dünyanın en hızlı dijital kalemi olduğunu iddia ediyor, bunun Apple Pencil’dan iki kat daha hızlı şekilde tepki verebildiğini söylüyordu. Apple, Microsoft’un bu hamlesine WWDC 2017 açılış toplantısında gerçekleştirdiği duyuruyla karşılık verdi. iPad üreticisi daha hızlı bir Apple Pencil’ın duyurusunu yaptı.

Microsoft’un Surface Pen kaleminin 21 milisaniyelik bir gecikme süresi bulunurken, Apple, yeni iPad Pro ile birlikte duyurduğu Apple Pencil’da sadece 20 milisaniyelik gecikmeyle rakibini geride bırakıyor. Böylelikle Apple’ın dijital kalemi dünyanın en hızlısı oluyor.

Microsoft gibi Apple da, ekran teknolojisi sayesinde daha hızlı bir Apple Pencil’ı tüketicilere sunmayı başarıyor. Yeni iPad Pro’nun ekranı 120 Hz’lik bir yenileme hızına sahip ki, bu da Apple Pencil’ın hızını artırıyor.

Apple, Pencil’ın hızını artırırken, basınç hassasiyet seviyelerinin iyileştirilip iyileştirilmediği ilk etapta açık şekilde belli edilmedi. Microsoft yeni Surface Pen ile basınç hassasiyet seviyesini 4096’ya çıkarmış, ayrıca 12 gram aktivasyon kuvveti özelliğini de eklemişti.

Öte yandan Apple, iOS 11’de Pencil desteğini de iyileştiriyopr. El yazısıyla yazılan notlar aranabilir hâle gelirken, klavyeyle yazılmış notların arasına satır arası çizimler yapma imkanı getiriliyor. Pencil ile kilit ekranına tıklatarak doğrudan Notlar uygulamasına geçmek de mümkün olacak. iOS 11’in önümüzdeki sonbaharda, mevcut cihazlar için ücretsiz bir güncelleme olarak çıkması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 11 duyuruldu, hangi yeniliklerle geliyor?

İLGİLİ HABERLER