Teknoloji

Apple Pencil 2 yenilenen tasarım ve kablosuz şarj desteğiyle geliyor

apple pencil 2

Apple‘ın iPad için geliştirdiği Pencil isimli kalemi, yeni iPad Pro modelleriyle birlikte yenilendi. Apple Pencil 2 adıyla anılan yeni model orijinal versiyondaki özelliklerin büyük kısmını muhafaza etse de, yeni modeller için özel olarak hazırlanan bazı özellikler de barındırıyor. Yeni iPad Pro ile USB-C girişine geçiş yapan Apple’ın farklı şekilde şarj edilebilen bir Pencil sunması mantıklı görünüyor.

Apple Pencil 2’yi tabletin kenarına monte edilen bir manyetik klipsin yardımıyla kablosuz olarak şarj etmek ve tabletle otomatik olarak eş zamanlamak mümkün oluyor. İlk versiyona kıyasla daha gelişmiş bir şarj yönteminin kullanıldığı yeni Apple Pencil, eskisinden daha minimalist bir görünüşe sahip. Üstteki gümüş halkadan ve çıkarılabilen başlıktan vazgeçen Apple, kalemin bir tarafını düzleştirerek masa üzerinde daha rahat durmasını da sağlamış.

Apple Pencil 2, hareketle kontrol yeteneklerine de sahip. Bu yetenekler sayesinde Pencil’in kenarlarına dokunarak araç değişikliği yapmak mümkün oluyor. Örneğin, Notlar uygulamasında kalemin üzerine iki defa dokunulunca kalemden silgiye geçiş yapılabiliyor. Hareketle kontrol yetenekleri, kullanıcı tercihlerine göre kişiselleştirilebiliyor.

Apple Pencil 2 929 TL karşılığında satılacak

Apple Pencil 2, Türkiye’de 929 TL karşılığında satılacak. Yeni kalem sadece yeni iPad Pro modelleriyle kullanılabilecek gibi görünüyor. Birinci nesil Apple Pencil ise 699 TL karşılığında satılmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER