Teknoloji

Apple Pegatron’un Asus Ultrabook üretmesini engelledi

Apple kendisi için MacBook Air üretimi yapan Pegatron’a bir ultimatom göndererek, Asus Zenbook ve MacBook Air üretimleri arasında seçim yapmasını istemişti. Kendi ürününe rakip olan, hatta aynı dış görünüşe sahip olan cihazın aynı fabrikada üretilmesi Apple’ı fazlasıyla rahatsız etmiş durumdaydı.

Bu ultimatom üzerine Pegatron’da beklenildiği gibi Apple’ı Asus’a tercih etti. Geçtiğimiz yıl Apple’dan iPhone üretimi kontratını da kazanan şirketin iPad 3 üretimi konusunda da istekli olduğu gelen dedikodular arasında. Asus Zenbook’un ise Mart ayı sonunda bitecek anlaşmanın ardından Compal veya Wistron tarafından üretilmesi bekleniyor.

Pegatron’un Zenbook’un tasarım sürecinde rol almadığı ve tasarımın tamamen Asus’un kendi ekibi tarafından yapıldığı, dolayısıyla Apple’ın kendisine ait fikirlerin üretici tarafından Asus Zenbook’ta da kullanıldığı gerekçesiyle bu ultimatomu vermediği biliniyor. Apple’ın diğer üreticilerinden de böyle bir tercih yapmasını isteyeceği teknoloji kulislerinde konuşuluyor.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER