Teknoloji

Apple Pay’in para transfer sistemi iMessage üzerinden çalışabilir

apple-pay-161115

Arkadaşınıza para mı göndermeniz gerekiyor? Gelecekte sadece bir iMessage göndererek para transferini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Apple’ın mobil ödeme sistemi Apple Pay’in para transfer özelliğinin gerçeğe dönüşmesi gerekiyor. Şirketin PayPal ve Venmo gibi bir para transfer aracı geliştireceği yönündeki dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Son haberler, söz konusu aracın Apple Pay’in içine entegre edilebileceğini ve transfer işleminin iMessage üzerinden gerçekleştirilebileceğini gösteriyor.

Facebook da Messenger servisi üzerinden arkadaşlar arasında para transferini mümkün kılacağını açıklasa da, söz konusu özellik henüz gün yüzü görmüş değil. Ancak bu tarz bir hizmeti sunma konusunda elini Facebook ve Apple’dan çok daha hızlı tutan başka bir şirket var. Çin’in popüler mesajlaşma platformu WeChat, kullanıcılarına mesaj üzerinden para transfer imkanını bir süredir sağlıyor.

Apple, söz konusu sistem hayata geçtiğinde kendisini işin operasyonundan biraz somutlayacak. Gelen haberlere göre, şirket işin ödeme kısmının yönetimi için büyük Amerikan bankalarıyla görüşmeye devam ediyor. Apple Pay’de ipleri elinde daha sıkı biçimde tutan Apple için bu karar biraz sıra dışı bir hamle niteliği taşısa da, Cupertino merkezli şirket bu kararla para transferi lisansı için gerekli bürokratik işlemlerden sıyrılabilecek.

Sistem bu şekilde işlediği takdirde, Apple’ın para transfer özelliğinden kâr etmesi mümkün olmayacak. Tıpkı Facebook gibi, Apple’ın da bu servisi zararına işletmesi mümkün gözüküyor. İşin ucunda zarar olmasına rağmen, para transferi özelliğinin bu şekilde işletilmesinde esas amacın Apple Pay kullanımını artırmak olacağı belirtiliyor. Bir yıldan uzun süredir faaliyette olan Apple Pay, şu an kadar mütevazı bir büyüme sergileyebilmiş durumda. iMessage üzerinden para transferinin devreye girmesiyle birlikte Apple Pay’in elini biraz daha güçlendirmesi ihtimaller arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER