Teknoloji

Apple Pay önümüzdeki ay İngiltere’de faaliyete geçiyor

apple-pay-101114

Apple’ın mobil ödeme sistemi Apple Pay’i önümüzdeki ay İngiltere’de kullanıma sunacağına dair haberler, WWDC 2015 etkinliği öncesinde gündeme gelmişti. WWDC 2015 açılış etkinliğiyle birlikte söz konusu haberler doğrulandı ve şirket Apple Pay’in temmuzda İngiltere’de faaliyete geçeceğini açıkladı. Sistem, ülkede temassız kredi kartlarıyla ödeme yapılabilmesi için halihazırda kurulu olan 250 bin temassız ödeme terminaliyle uyumlu olacak. Ülkedeki pek çok büyük perakende zinciri ve restoranın söz konusu terminallere sahip olması, Apple Pay’e yola çıkarken önemli bir avantaj sağlıyor. Apple mobil ödeme sistemini Atlas Okyanusu’nun diğer kıyısına taşırken HSBC, Santander, Natwest, Nationwide, First Direct gibi bankalarla işbirliği yapıyor.

Apple Pay’in İngiltere’deki destekçileri arasında bankalar, mağazalar ve restoranlar dışında Londra’nın ulaşım sistemi de yer alıyor. Apple henüz bu konuda detay açıklamasa da, Londra’da ulaşımda kullanan Oyster isimli kart da Apple Pay’i destekleyecek. Böylelikle Apple Pay’i kullananlar Londra’yı dolaşırken fiziksel bir karta ihtiyaç duymadan metrodan, trenden ve şehrin meşhur otobüslerinden faydalanabilecek.

apple-pay-ingiltere-destekci-080615

Apple Pay şu anda iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch tarafından destekleniyor. Söz konusu cihazları temassız ödeme noktasına dokundurarak yapılan alışverişin mali karşılığı ödeniyor. İşlemleri doğrulamak için NFC ve yerel kimlik doğrulama çözümü Touch ID’nin bir kombinasyonunu kullanan Apple Pay, ilk olarak geçtiğimiz yıl ABD’de kullanıma sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER