Teknoloji

Apple Pay’in ABD dışındaki ilk ülkesi Kanada olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-pay-101114

Apple önümüzdeki sonbahar Apple Pay’i Kanada’ya getirmenin planlarını yapıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre Apple, Kanadalı banka hesaplarının yüzde 90’ından üstünü bünyelerinde barındıran Kanada’nın altı büyük bankası; National Bank of Canada, Royal Bank of Canada, Canadian Imperial Bank of Commerce, Toronto Dominion Bank, Bank of Nova Scoia ve Bank of Montreal ile görüşmeler yürütüyor.

Apple Pay’in ABD dışındaki ilk ülkede bu kadar geniş kapsamlı bir şekilde faaliyete geçmesi büyük bir lütuf olabilir, ancak bankaların ABD’deki bankaların ödediklerinden daha yüksek olan Apple ücretlerinden çok da mutlu olmadığı söyleniyor. Ayrıca ABD’deki bankaların servisin faaliyete geçtiği zamanlarda yüzleşmek zorunda kaldığı güvenlik hususları da Kanadalı bankaların gözünü korkutuyor.

Birkaç ay önce Apple Pay ile ilgili olarak yaşanan sahtecilik sorunlarının Apple Pay’in kendisinden çok bankaların kimlik doğrulama yöntemlerinden kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. Bu nedenle altı Kanada bankasının birlikte çalıştığı ve kimlik doğrulama protokollerinin sıkılığından emin olmak için bir konsorsiyum oluşturduğu söyleniyor.

Apple Pay’in Kanada’da altı bankayla aynı anda faaliyete geçip geçmeyeceği sorusu havada asılı kalmaya devam ediyor, ancak görünüşe göre Kanada’dakiler çok yakında Apple Pay ödeme sisteminin tadına bakmaya başlayacaklar.

İLGİLİ HABERLER