Teknoloji

Apple Pay iOS 16 ile Safari dışındaki tarayıcılara geliyor

apple pay ios 16

Apple Pay iOS 16 ile kapsama alanını biraz daha genişletecek. iOS 16 için hazırlanan dördüncü beta sürümünü mercek altına alan gazeteci Steve Moser, önemli bir detaya ulaştı. Moser’in paylaşımına göre, Apple Pay’i iOS 16’yla birlikte Safari’nin yanı sıra Chrome ve Edge gibi tarayıcılarda kullanmak da mümkün olacak.

Paylaşımdaki ekran görüntülerinde Edge üzerinde açılan Apple ödeme sayfasında “Apple Pay ile devam et” seçeneği görülüyor. iOS 15 ve daha eski sürümlerde sadece Safari ile çalışan Apple Pay ile başka tarayıcılarda ödeme yapmak mümkün olmuyor.

Moser’in paylaşımında Firefox’tan bahsedilmiyor. Ancak başka kullanıcılar iOS 16’nın dördüncü beta sürümünden önce Firefox desteğinin farkına varmıştı. Bütün bu işaretlere rağmen, Apple’ın iOS 16’da Apple Pay ile ödeme seçeneğini diğer tarayıcılara açmasının garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Apple Pay’i şu an için macOS üzerinde sadece Safari ile kullanmak mümkün. Moser bunun Chrome, Edge ve Firefox’un iOS sürümlerinde Apple’ın koşulları gereğince WebKit’in kullanılmasından ve macOS tarafında böyle bir zorunluluğun bulunmamasından kaynaklandığını belirtiyor. Dolayısıyla macOS tarafında kısa sürede bir değişim beklenmiyor.

Apple Pay iOS 16 ile birlikte diğer tarayıcılara açılacak gibi görünüyor. Bu kararda Avrupa Birliği’nin büyük teknoloji şirketlerine karşı hayata geçirdiği Dijital Pazarlar Yasası’nın etkili olduğu söylenebilir. 2023’ün ilkbaharında yürürlüğe girecek yasa Apple, Google ve Meta gibi teknoloji devlerine karşı daha küçük şirketlere koruma ve rekabeti canlı tutacak önlemler getirecek.

İLGİLİ HABERLER