Teknoloji

Apple Pay İngiltere’de faaliyete geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-pay-ingiltere-060715

Apple’ın dokuz ay önce ABD’de kullanıma sunduğu mobil ödeme sistemi Apple Pay, 14 Temmuz itibarıyla İngiltere’de faaliyete geçti. Ülke çapında 250 bin mağazada desteklenen temassız ödeme servisinden Waitrose ve Lidl gibi marketlerde, Wagamama ve Nando’s gibi restoranlarda ve Londra’nın demiryolu ve otobüs ulaşımında faydalanılabilecek. Apple Pay ile yapılacak ödemeler için üst sınır 20 pound olarak belirlense de, yıl içinde bu rakamın 30 pounda çıkması bekleniyor.

Apple Pay’in İngiltere’de faaliyete geçeceği geçtiğimiz ay düzenlenen WWDC 15’te duyurulmuş, ancak kesin tarih konusunda bilgi verilmemişti. Bu ayın başlarında ise Apple Pay’in İngiltere’de 14 Temmuz itibarıyla hizmete gireceğine dair haberler gün yüzüne çıkmış ve Apple Pay için gerekli eğitimlerin başladığı belirtilmişti.

Apple, İngiltere’de 250 bin mağaza ve restoranın yanı sıra; Santander, Natwest ve Nationwide gibi bankalarla anlaşmaya varmıştı. Uzun görüşmelerin ardından Apple Pay’i destekleyecek bankaların arasına ülkenin en büyük finans kuruluşlarından Barclays de katıldı. Ancak Barclays kartlarının Apple Pay’i desteklemesi için biraz daha beklemek gerekecek.

İngiltere’deki iPhone sahipleri, aktive edilmiş kredi kartlarını Passbook uygulaması üzerinden görmeye başladı. Ancak şirketin ortak finans kuruluşları arasında saydığı HSBC ve First Direct, Apple Pay desteğini bu ayın ilerleyen günlerinden itibaren sunmaya başlayacak. Apple Pay’in ABD ve İngiltere’den sonraki durağının Kanada olması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER