Teknoloji

Apple Pay 14 Temmuzda İngiltere’de faaliyete geçecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-pay-ingiltere-060715

Apple’ın mobil ödeme sistemi Apple Pay’in temmuz ayında İngiltere’de aktif hâle geleceği geçtiğimiz ay açıklanmış, ancak Cupertino merkezli şirket, kredi kartlarının yerini ne zaman iPhone’ların alacağı konusunda kesin bir tarih vermekten kaçınmıştı. Beklenen kesin tarih nihayet duyuruldu. Apple Pay, İngiltere’de 14 Temmuz itibarıyla aktif hâle gelecek.

9to5Mac’te yer alan habere göre, Apple Pay ile yapılacak ödemelerde maksimum limit 20 pound olacak. Ülkede temassız kredi kartlarıyla yapılan ödemeler için de aynı limit kullanılıyor. Apple Pay müşterileri hem iPhone hem de Apple Watch üzerinden ödeme yapabilecek.

Apple Pay’in Birleşik Krallık’taki ilk duraklarından birisi market zinciri Waitrose olacak. Mobil ödeme sisteminin İngiltere’deki faaliyete geçme tarihi de Waitrose’un bir iç yazışması aracılığıyla ortaya çıktı. İngiltere’de halihazırda yerleşik bir mobil ödeme sistemi olduğu için Apple Pay’in sahneye çıkışı biraz daha kolaylaşıyor. Temassız ödeme limitinin 20 pounddan 30 pounda yükseltilmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Ülkenin ünlü eczane zincirlerinden Boots, kasım ayı itibarıyla temassız ödeme limitinin yükseltileceğini daha önce kamuoyuyla paylaşmıştı. Apple’dan henüz konuya ilişkin bir resmi açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER