Teknoloji

Apple Pay Fransa’da faaliyete geçti

apple pay fransaApple geçtiğimiz ay düzenlediği geliştirici konferansı WWDC 2016’da mobil ödeme servisi Apple Pay’in Fransa’da faaliyete geçeceğini açıklamıştı. Bu söz fazla zaman geçmeden yerine getirildi ve Apple Pay Fransa yolculuğuna başladı. Böylelikle Cupertino merkezli şirketin mobil ödeme çözümünün kullanılabildiği ülke sayısı 8’e yükseldi.

Mobil ödeme servisini Fransa’da Visa ve Mastercard’ın yanı sıra Banque Populaire, Carrefour Banque, Ticket Restaurant ve Caisse d?Epargne tarafından verilen kredi ve bankamatik kartları da destekleyecek. Apple’ın Fransa’daki web sitesinde bulunan Apple Pay sayfasında servisin yakında Orange ve Boon tarafından destekleneceği bilgisi de yer alıyor.

Apple ile Fransız bankaları arasında yapılan görüşmelerde Apple’ın alacağı işlem ücretinden kaynaklanan problemlerin olduğuna dair haberler, geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. O dönemde Fransız bankalarının Apple’ın Çin’deki işlem ücreti tarifesini uygulamasını istediği belirtilmişti. Şirket, Çin’de aldığı komisyonu yarıya indirmeyi kabul etmişti. Apple ile Fransız bankaları arasında nasıl bir anlaşma yapıldığı henüz bilinmiyor.

Apple Pay Fransa sonrasında Hong Kong ve İspanya’da faaliyete geçecek

Apple Pay’den faydalanmak için iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, Apple Watch, iPad mini 4, iPad Air 2 ve iPad Pro modellerinden herhangi birine sahip olmak gerekiyor. Apple’ın mobil ödeme çözümünü bu yıl içinde Hong Kong ve İspanya’ya da getirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER