Teknoloji

Apple Pay Fransa’da 2016 içinde faaliyete geçecek

apple pay

apple pay fransa

Apple’ın mobil ödeme servisi Apple Pay, faaliyet gösterdiği ülkeler arasına Fransa’yı da eklemeye hazırlanıyor. Fransız internet sitesi LesEchos’un haberine göre, Apple Pay Fransa yolculuğuna 2016 sona ermeden başlayacak. Ancak servisin faaliyete geçiş süreci kademeli olarak ilerleyecek.

Fransa’daki büyük bankaların önemli bir kısmıyla çalışacak olan Apple, servisi 3 ila 5 aylık bir süre zarfında ülke geneline yaymayı planlıyor. Pilot programın başlaması içinse eylül ayı işaret ediliyor.

Apple ve Fransız bankaları arasındaki görüşmelerin oldukça yavaş ilerlediği belirtilirken, görüşmeleri yavaşlatan temel etkenin Apple’ın işlemlerden aldığı komisyon olduğu ifade edildi. Apple, ABD’de bankaların işlemlerden aldığı 9 cent komisyonun 5 cent’ini kendi hesabına aktarıyor. Tarafların bu konuda bir noktada uzlaşmaları bekleniyor.

Fransız bankaları çözüm için Apple’ın Çin’de yaptığı anlaşmaları emsal gösteriyor. Apple’ın bu ülkede, ABD’dekinin altında bir kesinti oranı uyguladığı belirtiliyor. Komisyon oranı, Apple Pay’in Birleşik Krallık’ta faaliyete geçişinin öncesinde de tartışma konusu olmuş, ancak sonunda taraflar arasında anlaşma sağlanmış ve servis bu ülkede faaliyete geçmişti.

İLGİLİ HABERLER