Teknoloji

Apple Pay ExxonMobil benzin istasyonlarında kullanılacak

apple pay exxonmobil

ABD genelinde 6 bine yakın benzin istasyonu olan petrol devi ExxonMobil, müşterilerinin Apple Pay ile yapacağı ödemeleri kabul edeceğini açıkladı. Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin ilk çeyrek finansal sonuçlarını paylaştığı toplantıda Apple Pay ExxonMobil işbirliğinin işaretini vermişti.

Ancak ExxonMobil istasyonlarındaki Apple Pay ödemeleri alışılagelmişten farklı biçimde gerçekleştirilecek. Apple Pay, ExxonMobil’in mevcut Speedpass+ uygulamasına entegre edilecek. Ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulama, konum verilerinden faydalanarak kullanıcının yakınındaki benzin pompalarını listeliyor. Sürücüler, depolarını doldurdukları pompanın numarasını Speedpass+ uygulamasına giriyor ve ardından parmak iziyle doğrulama yaparak Apple Pay aracılığıyla ödemelerini gerçekleştiriyor.

ABD’de benzin istasyonlarında genellikle sürücüler depolarını kendileri dolduruyor. Her durumda otomobilden çıkmak gerektiği için kart yerine uygulama üzerinden ödeme yapmak, pek zaman kazandırmayacak bir hamle olarak görülebilir. Yine de, cüzdandan veya çantadan kart çıkartmaya gerek kalmaması, önemli bir kazanım şeklinde nitelenebilir.

Apple, mobil ödeme sisteminin akaryakıt istasyonlarındaki testine Chevron’a ait bir istasyonda başlamıştı. Ancak ExxonMobil ortaklığı, Apple Pay’in akaryakıt sektöründeki varlığının ilk somut göstergesi olma niteliğini taşıyor. ExxonMobil, Apple Pay desteği sunduğu istasyonlarının sayısını yıl ortası itibarıyla 8 bine yükseltmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER