Teknoloji

Apple Pay önümüzdeki şubat ayında Çin’de faaliyete geçebilir

apple pay
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-pay-121115

Apple’ın mobil ödeme servisi Apple Pay, yolculuğuna ABD’de başlamıştı. İkinci durağı Birleşik Krallık olan servis, kısa süre önce Kanada’da sadece American Express kart sahipleri için faaliyete geçmişti. Apple Pay’in önümüzdeki dönemde Avustralya, İspanya, Hong Kong ve Singapur’a da açılacağına dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti.

Ancak The Wall Street Journal’da yer alan bir haber, Cupertino merkezli şirketin Apple Pay için son derece büyük bir pazarı gözüne kestirdiğini ortaya koyuyor. Habere göre, Apple mobil ödeme servisini Çin’de hizmete sunmak için ülkede devlet tarafından kontrol edilen dört büyük bankayla anlaşmaya vardı.

Apple Pay’in Çin Yeni Yılı’nın kutlanacağı 8 Şubat öncesinde Çin’de faaliyete geçmesinin planlandığı belirtildi. Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında Şangay’daki serbest ticaret bölgesine ödeme alanında faaliyet gösteren bir işletme olarak kayıt yaptırdığı göz önüne alınınca The Wall Street Journal’ın haberi biraz daha anlam kazanıyor.

The Wall Street Journal’ın haberinde Apple’ın mevzuata dayalı engeller ve güçlü bir rekabetle karşılaşabileceğine dikkat çekiliyor. Tencent’ın WeChat’i ve Alibaba’nın Alipay’i Çin’deki elektronik ödeme pazarının önemli oyuncuları arasında bulunuyor. China UnionPay ise banka kartları üstünde neredeyse bir tekel oluşturmuş durumda.

Yine de, Çin’in Apple’ın en hızlı büyüyen ve en önemli pazarlarından biri olduğu ve ülkede iPhone satışlarının çok yüksek bir seviyede seyrettiği gerçeğini akıllardan çıkarmamak gerekiyor. Bu nedenlerle Apple Pay’i Çin’e getirmenin şirket için bir öncelik olması doğal gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER