Teknoloji

Apple Pay Çin macerasına önümüzdeki yıl başlıyor

apple pay
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Pay  Çin

Apple Pay Çin yolculuğuna resmen başlıyor. Çin’in banka kartı birliği China UnionPay ile işbirliğini açıklayan Apple, kablosuz ödeme servisini 2016’nın başlarından itibaren dünyanın en kalabalık ülkesinde faaliyete geçirmeyi planlıyor. Şirketin internet, yazılım ve servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, Çin’in önde gelen 15 bankasının Apple Pay’i desteklediğini belirtti. Apple, servisin faaliyete geçmeden önce Çinli yetkililerin yasal test ve sertifikasyon süreçlerinden geçeceğinin altını çizdi.

Apple Pay, Çin’de UnionPay tarafından geliştirilen mevcut temassız ödeme teknolojisi QuickPass’ten faydalanacak. Böylelikle iPhone 6, iPhone 6s ve Apple Watch sahipleri, mobil ödeme yapma imkanına kavuşacak. Cupertino merkezli şirketin Apple Pay’i Çin’de 8 Şubatta kutlanacak Çin Yeni Yılı öncesinde faaliyete geçireceğine dair haberler kasım ayında gündeme gelmişti.

Servisin bu testleri şubat ayından önce geçip geçemeyeceği bilinmese de, Apple’ın ülkede mobil ödeme hizmeti sunma konusunda oldukça arzulu olduğunu belirtmek gerekiyor. Şangay’da bulunan serbest ticaret bölgesinde ayrı bir mobil ödeme şirketi kuran Apple, konuyla ilgili operasyonlar için 13.4 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Onay sürecinin hızla tamamlanması durumunda Çin, Apple Pay’in faaliyete geçtiği beşinci ülke olacak. Servis halihazırda ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya’da kullanımda. Hong Kong, Singapur ve İspanya ise servisin faaliyete geçeceği diğer ülkeler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER