Teknoloji

Apple Pay Çin’de faaliyete geçmeye hazır

apple-pay-210915

Apple’ın Çin pazarına yönelik iddialı hedefleri ve bu ülkedeki varlığının giderek arttığı biliniyor. Dolayısıyla şirketin mobil ödeme çözümü Apple Pay’in de ülkede faaliyete geçmesi pek çok kişinin ortak öngörüsü haline dönüşmüş durumda. Gelen haberlere göre, bu öngörü tahmin edilenden daha erken gerçeğe dönüşecek gibi gözüküyor.

Devletin resmi yayın organlarından Wenhui News’te yer alan habere göre, Apple geçtiğimiz haziran ayında Şangay’ın serbest ticaret bölgesinde bir ödeme şirketi kurdu.

Bu şirketin kuruluş amacının ne olduğu konusunda kesin bir şey söylemek henüz mümkün olmasa da, The Wall Street Journal’ın kaynakları, kurulan şirketin öncelikli hedefinin Apple Pay’i Çin’e getirmek olduğunu belirtiyor.

Apple Pay’in faaliyete geçmesi için bankalar ve mağazalarla da anlaşılması ve ortak çalışmalar yürütülüyor. Dolayısıyla söz konusu şirketin kurulması Apple Pay’in anında faaliyete geçeceği anlamına gelmiyor. Ancak altyapı çalışmalarının başlamış olması, yakında Pekin’de alışveriş yaparken iPhone ile ödeme yapılması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER