Teknoloji

Apple Pay bu hafta içinde Çin’de faaliyete geçebilir

apple pay

apple pay

Apple’ın mart ayında bir etkinlik düzenlemesi ve bu etkinlikte bazı yeni ürün ve servisleri görücüye çıkarması bekleniyor. Henüz resmiyet kazanmayan söz konusu etkinlik için geri sayım devam ederken, Cupertino merkezli şirketin mevcut servisleri konusunda da boş durmadığı sızıntılar sayesinde anlaşılıyor. Ortaya çıkan son haberler, şirketin mobil ödeme servisi Apple Pay’in faaliyete geçeceği yeni ülkeleri gözler önüne çıkarıyor. Mobil ödeme servisinin 2016’nın başında Çin’de faaliyete geçeceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Son sızıntılar, “2016’nın başı” olarak tanımlanan tarihin 18 Şubat olabileceğini gösteriyor. Çin’in ardından Fransa ve Kanada’nın da listeye eklenmesi muhtemel gözüküyor. Ancak bu ülkelere Apple Pay’in gelişi için henüz ortaya bir tarih atılmış değil.

Cupertino merkezli şirket, mobil ödeme servisini Çin’e getirme konusundaki isteğini bugüne kadar hiç gizlememişti. Servisin ülkeye girişi konusunda akıllara genellikle gelen soru ise “Ne zaman?” olmuştu. Apple’ın çıkış için Çin Yeni Yılı’nı tercih edeceği öne sürülse de, söz konusu tarih herhangi bir hareket yaşanmadan geçip gitmişti. Ülkede faaliyet gösteren finans kuruluşlarından Guangfa Bank tarafından sızdırılan bilgiye göre, Apple Pay 18 Şubatta yerel saatle 05:00’da faaliyete geçecek.

iOS 9.2 ve watchOS 2.1 dışındaki gereksinimler konusunda henüz bir açıklama gelmese de, Çin’deki neredeyse tüm kart ve bankaların ödeme sistemini desteklemesi bekleniyor. Apple’ın ülkedeki kredi ve banka kartlarını kontrol eden ve devlet tarafından yönetilen Union Pay ile anlaşmış olması da söz konusu ihtimali artırıyor. Cupertino merkezli şirketin ülkenin dört büyük bankası olan Çin Bankası, Çin İnşaat Bankası, Çin Endüstri ve Ticaret Bankası ve Çin Ziraat Bankası ile de anlaştığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple’ın mobil ödeme sisteminin yakında iki ülkede daha faaliyete girmesi bekleniyor. Henüz detaylar bilinmese de, Apple Pay’in 2016’nın ilk yarısı içinde Fransa’da da kullanıma sunulması öngörülüyor.

Şirketin mobil ödeme servisinin faaliyete geçeceği bir diğer ülke ise Kanada olacak. Ancak bu ülkede sadece American Express kart sahipleri, Apple’ın sisteminin getirdiği nimetlerden faydalanabilecek. Servisin Kanada’ya giriş zamanı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER