Teknoloji

Apple Pay artık App Store, iTunes ve Apple Music’te kullanılabilecek

apple pay ios 16

Apple‘ın ödeme çözümü Apple Pay, artık şirketin bünyesindeki farklı servislerde de ödeme yöntemi olarak kullanılabilecek. Söz konusu servisler arasında App Store, iTunes, Apple Music bulunuyor. Bunlara ek olarak, iCloud depolama alanı satın alırken de ödeme Apple Pay’le gerçekleştirilebilecek. Apple’ın bir destek belgesinde belirttiği değişiklikleri ortaya ilk çıkaran MacRumors sitesi oldu.

Apple’ın servisleri için sunduğu yeni ödeme seçeneği, şirketin yaz aylarında çıkarmayı planladığı Apple Card’ın hemen öncesinde faaliyete geçti. Kullanıcılar Apple Pay’le yaptıkları ödemelerde yüzde 2’lik bir iade alıyor. Apple ürünlerinde bu iade oranı yüzde 3’e çıkıyor. Söz konusu Apple ürünleri arasında yukarıda bahsi geçen dijital servisler de bulunuyor.

Apple Pay’in birden fazla kredi ve banka kartı ekleme gibi kullanışlı bir yönü de mevcut. Buna ek olarak, Apple Music ve iCloud depolama alanı aboneliklerini de Cüzdan uygulaması üzerinden yönetmek mümkün hâle geliyor.

Apple Pay; ABD, Kanada, Avustralya, Singapur, Hong Kong, Tayvan, Rusya, Ukrayna ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde Apple servisleri için bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER