Teknoloji

Apple Pay American Express ile birlikte Avusturalya ve Kanada’ya açılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-pay-210915

Apple’ın mobil ödeme servisi Apple Pay, iki yeni ülkede daha faaliyete geçiyor. Apple Pay’in yeni durakları Avusturalya ve Kanada olurken, bu ülkelerde ilk etapta American Express kullanıcıları Apple Pay’den faydalanabilecek. Cupertino merkezli şirketin dördüncü çeyrek sonuçlarını değerlendirdiği toplantıda konuşan CEO Tim Cook, Apple Pay’i önemli pazarlara açmayı sürdürmeyi istediklerini belirtti.

Apple Pay, kullanıcıların iPhone veya iPad aracılığıyla ve bir parmak izi sensöründen faydalanarak çevrim içi ortamda veya mağazalarda yaptıkları alışverişin ücretini ödemelerini mümkün kılıyor. ABD’de geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana kullanımda olan Apple Pay, 2015’in temmuz ayında da Birleşik Krallık’a giriş yapmıştı.

Avusturalya ve Kanada’da American Express ile yapılan işbirliğinin 2016’dan itibaren İspanya, Hong Kong ve Singapur’a da taşınacağı belirtilirken, Apple’ın söz konusu ülkelerde Apple Pay’i diğer kredi kartlarına ve finansal kurumlara ne zaman açacağı henüz bilinmiyor.

Apple Pay’e ilişkin rakamlar Apple tarafından açıklanmadığı için servisin benimsenme oranı halen belirsizliğini koruyor. Şirket şu an için sadece servisten yapılan işlemlerin aydan aya çift basamaklı oranlarda arttığını söylemekle yetiniyor. Çeşitli araştırmalar ise Apple Pay’in arzulanan seviyede hızlı yayılamadığını öne sürüyor.

Phoenix Marketing International tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, ABD’de kredi kartı sahipleri içinde Apple Pay’e kaydolanların oranı sadece yüzde 14 seviyesinde. Ancak Apple Pay’e kaydolanların servisten aktif biçimde faydalandığı da başka araştırmalar sayesinde görülüyor. Accenture tarafından gerçekleştirilen 2015 Kuzey Amerika Mobil Ödeme Araştırması, Apple Pay’in mağazalarda yapılan mobil ödemelerde yüzde 68 oranında bir paya sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER