Teknoloji

Panera Bread belgesine göre Apple Pay 20 Ekimde faaliyete geçiyor

apple-pay-141014

Apple geçtiğimiz ay iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı satışa sunduğunda mobil ödeme servisi Apple Pay’in henüz aktif hâle gelmeye hazır olmadığını açıkça belirtmiş ve servisin ekim ayı içinde faaliyete geçeceğini açıklamıştı. Görünüşe göre, Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ını ödemelerinde kullanmak isteyenlerden talep ettiği bekleme süresi sona ermek üzere. Apple Pay’in ödeme ortaklarından biri olan Panera Bread’e ait bir iç yazışma servisin 20 Ekim itibarıyla aktif hâle geleceğini ortaya koyuyor.

Söz konusu belgede ”Apple’ın Apple Pay’i yayınlamaya çok yakın olduğunu ve 20 Ekimde servisi hayata geçirmeyi planladığını paylaşmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.” ifadesi yer alıyor. Şirket Apple Pay’in faaliyete geçmesiyle birlikte alternatif mobil ödeme yöntemlerinin kullanımında da bir artış beklediğini ortaya koyarken, bazı satış noktalarının 20 Ekime kadar gerekli aksesuarlara erişemeyebileceği belirtildi.

Apple Pay ile iOS cihaz sahipleri Passbook üzerinde kredi kartlarını saklayabiliyor ve satış terminallerine NFC veya Touch ID aracılığıyla gerekli bilgileri iletebiliyor. Apple akıllı saati Apple Watch’a yerleştirdiği NFC çipiyle Touch ID’ye sahip olmayan iPhone 5 gibi modellerine de Apple Pay desteği getirmeyi planlıyor. Şirketin bu akşam düzenleyeceği iPad etkinliğinde Apple Pay’e ilişkin daha kapsamlı bilgiler verebileceği ifade ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER