Teknoloji

Apple Pay 20 Ekimde faaliyete geçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-pay-090914

Apple geçtiğimiz ay iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch’u duyurduğu etkinlikte yeni mobil ödeme sistemi Apple Pay’i de açıklamıştı. Servisin aktif hâle gelmesi için ekim ayını işaret eden Apple, kesin tarihi de yeni iPad’leri için düzenlediği özel etkinlikte paylaştı. Apple CEO’su Tim Cook iOS 8.1 güncellemesinin yayınlanmasının ardından Apple Pay’in 20 Ekimde faaliyete geçeceğini duyurdu. Servisin faaliyet alanı ilk etapta ABD ile sınırlı olacak.

Servise kredi kartlarını bağlamak için American Express, Visa ve Mastercard ile çalışan Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sahiplerinin ABD’de Walgreens, Macy’s, McDonald’s, Disney ve Starbucks gibi mağazalarda hızlıca ödeme yapmasını mümkün kılacak. Şirketin geçen aydan bu yana Apple Pay için 500’ü aşkın bankayla daha anlaşması da sahnede Tim Cook tarafından verilen bilgilerden biri oldu.

Apple Pay’de Touch ID parmak izi sensörü ve iPhone 6 ile iPhone 6 Plus’ta bulunan NFC çipinin bir kombinasyonu kullanılıyor. Böylelikle cihaz sahipleri mağazada bir sensöre dokunduktan sonra Touch ID ile ödeme doğrulanıyor. Yazılımcılar da diledikleri takdirde Apple Pay’i uygulamalarına entegre edebilecek.

İLGİLİ HABERLER