Teknoloji

Apple patent başvurusu katlanan bir telefonun işaretini veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple patent katlanan telefonAkıllı telefonlar büyüdükçe taşımak zorlaşıyor. Günümüzde telefonların pantolon ceplerine kolay kolay sığmaması, pek çok kişiyi rahatsız ediyor. Özellikle dar kot pantolonlarda bu sıkıntı çok daha bariz biçimde görülüyor. Apple yaptığı patent başvurusuyla bu sorun için bir çözüm öneriyor. Cupertino merkezli şirket, katlanan bir ekrana sahip ve gömleğe iliştirilebilen bir telefonun işaretini veriyor.

Söz konusu patent başvurusundaki tasarım gerçeğe dönüştüğü takdirde, yarısı cebin dışında kalmış iPhone’ların sayısı ciddi ölçüde azalabilir. Bu tasarım sayesinde telefonların cepten düşüp zarar görmesi de önlenebilir.

Apple patent başvurusunda katlanan telefonun üretiminde hangi materyallerden yararlanacağı konusunda da bilgi veriyor. Esnek OLED ekranın varlığı sayesinde telefonun katlanması kolaylaşıyor. İkiye katlanabilen metal de esnek OLED ekranı destekliyor.

Metale esnekliğini nikel ve titanyum alaşımı olan “nitinol” isimli bir materyal veriyor. Bu materyal sayesinde metal esneklik kazanıyor. Esnek polimerler de Apple’ın materyal alternatifleri arasında bulunuyor.

Apple patent başvurusunda katlanan telefondaki bileşenlerin yerlerini de gösteriyor

Patent başvurusundaki bazı örnek çizimler, cihazın bileşenlerinin nasıl konumlandırılabileceği konusunda bilgi veriyor. Buna göre; kameralar, sensörler, hoparlör ve ekran kontrol araçları kasanın üst kısmında kalıyor. Alt kısımda ise işlemci, GPU ve mikrofon gibi bileşenler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER