Teknoloji

Apple patent ihlali konusunu çizmek için 2010’da Samsung’un kapısını dört kez çaldığını iddia etti

Apple ve Samsung arasındaki patent anlaşmazlıkları uzun bir süredir her iki tarafın hukuk departmanlarını fazlasıyla meşgul ediyor. Mahkemelere taşınan çözüm arayışlarının öncesinde Apple’ın 2010 yılında Samsung ile uzlaşmak için masaya oturmayı istediği ise o tarihlerde teknoloji kulislerinde fazlasıyla konuşulmuştu. Apple’ın Kaliforniya Federal Mahkemesi’ne sunduğu son dosyada bu dedikoduların gerçekliği kanıtlanıyor. Apple, dosyada 2010 yılının temmuz ve eylül ayları arasında Samsung ile görüşmeler yapıldığını doğruluyor. Steve Jobs’un yapılması konusunda öncülük ettiği iddia edilen bu görüşmelerde sonuç çıkmaması üzerine taraflar arasındaki anlaşmazlık 2011’in nisan ayında mahkemeye taşınmıştı.

Apple, iddialarını güçlendirmek adına, Samsung’un kendisine ait patentleri bilinçli bir biçimde ihlal ettiğini ve bunun farkında olduğunu belirterek, 2010 yılındaki görüşmelerin bir özetine dosyada yer verdi. İlki temmuz ayında gerçekleşen görüşmelerin ardından tarafların üç kez daha bir araya geldiği ama Samsung’un patentleri ihlal ettiğini kabul etmediği bilgisi de dosyada yer aldı. Apple’ın mahkemeye sunduğu son dosyada bu ifadelerin yanı sıra fotoğraflar, patent iddialarına ilişkin belgeler ve grafikler de yer alıyor.

İki taraf arasındaki görüşmelerin nasıl bir havada geçtiğine dair şu anda somut bir bilgi yok. Ancak Samsung’un son iki yıl içinde yeni cihazlarını piyasaya sürme konusundaki hızı göz önünde bulundurulunca, görüşmelerin Apple’ın planladığı gibi gitmediği kanısına varılabilir. İki tarafın görüşmeler konusundaki tutumuna bakılırsa, Steve Jobs’un Android’e karşı açacağını iddia ettiği ”termonükleer savaş”ın arkasında fazla durmadığını söyleyebiliriz.

İlgili – Sbnation

 

İLGİLİ HABERLER