Teknoloji

Apple patent cezasına yaptığı itirazda haklı bulundu

apple

Apple patent anlaşmazlığı yüzünden aleyhine kesilen yüklü cezadan itirazının haklı bulunması sonucunda kurtuldu. Cupertino merkezli şirket, 2015’in ekim ayında Wisconsin-Madison Üniversitesi’ne ait bir patenti ihlâl ettiği gerekçesiyle 234 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Apple’ın cezasına ilgili patenti kullanmayı sürdürdüğü gerekçesiyle geçtiğimiz yılın temmuz ayında 272 milyon dolar daha eklenmişti.

Reuters’in haberine göre, Apple’ın itirazını değerlendiren mahkeme şirketi haklı buldu ve 234 milyon dolarlık cezayı kaldırdı. 234 milyon dolarlık cezanın kaldırılmasıyla birlikte daha sonra eklenen 272 milyon dolarlık cezanın da kaldırılmış olması muhtemel görünüyor. Ancak henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil.

Apple patent ihlâli suçlamasıyla 2014’te karşı karşıya kalmıştı

Apple patent ihlâli suçlamasıyla 2014’ten bu yana uğraşıyor. Wisconsin-Madison Üniversitesi’nin patent lisans faaliyetlerini yürüten Wisconsin Mezunlar Araştırma Vakfı (WARF), iPhone ve iPad’lerin işlemcilerinde üniversiteye ait lisanslı teknolojilerin kullanıldığını iddia etmişti. Jüri de 2015’teki kararında iPhone 5S, iPad Air ve iPad mini 2’de Apple’ın patent ihlâli yaptığına hükmetmişti. Apple’ın itirazını değerlendiren mahkeme, söz konusu kararı alan jüri heyetinin “makul” olmadığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER