EğlenceManşetler

Apple Park’ın çatısına düşen drone’un görüntülerini izleyin – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple park droneApple’ın ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehrinde inşa ettiği yeni yönetim binası, Apple Park’ın havadan çekilmiş videolarını aylardır izliyoruz. İnşaat alanının tepesinden uçan drone’lar sayesinde uzay üssü şeklindeki binanın ve çevresinin nasıl gelişim gösterdiğini, düzenlendiğini yakından takip etmiştik. Ne var ki, video çekmek amacıyla drone uçuran bir kişinin başına talihsiz bir olay geldi.

Apple Park inşaatının işleyişini yıllar boyunca kayda alan Matthew Roberts’a başvuran bir kişi, geçtiğimiz hafta sonunda Apple Park üzerinde drone’unu uçururken cihazın kontrolünü kaybettiğini ve bunun da yerleşke içinde bir yerlere düştüğünü söyledi. Bulmak için de Roberts’tan yardım istedi.

Roberts, kendi DJI Phantom 4 Pro’su ile bir süre havadan tarama yaptıktan sonra, düşen drone’u çatıda bulunan güneş panellerinin arasında buldu. Düşen drone’un pilotu Apple ile iletişim kurarak neler olduğu konusunda bilgilendirmiş. Ancak cihazını geri alıp alamayacağı konusu henüz kesinlik kazanmış değil.

İyi haber ise, drone’un geleceğinin ne olacağından bağımsız olarak, düşen aracın çektiği görüntülerin kaydedilmiş olması. Roberts, bu görüntüleri kendi kanalında yayınladığı bir video ile gösterdi. Ayrıca videoda kendi aracıyla yaptığı çekimlere de yer verdi. İşte o video:

Pilotun Roberts’a söylediğine göre, uçuştan önce herhangi bir soruna dair işaret bulunmuyormuş. Drone birdenbire irtifa kaybederek yere doğru inişe geçiyor, ancak düşüşü Apple Park’ın çatısında sonlanıyor.

Şimdiye kadar Apple Park inşaatı üzerinden uçan bir drone’un düştüğüne dair habere rastlamamıştık. Yaşanan olay bu açıdan bir ilk oluyor. Bu kazadan sonra Apple, kampüsünün üzerinden yapılacak bu tarz uçuşlara bir kısıtlama getirebilir. Görüntülere göre çatıda herhangi bir hasar bulunmuyor, ancak o drone yere düşerek bir çalışanı da yaralayabilirdi.

İLGİLİ HABERLER