Teknoloji

Apple panoramik ekranlı akıllı telefonun patentini aldı

apple panoramik ekranli akilli telefonKavisli akıllı telefon ekranları sadece Samsung gibi Android cihaz üreticilerinin ilgisini çekmiyor. Apple, 2011 yılından bu yana kavisli ekranlardan çok daha radikal çözümler üzerine kafa patlatıyor. Cupertino merkezli şirket, “panoramik ekranlı elektronik cihaz” patenti için yaptığı başvuruya olumlu yanıt aldı. Söz konusu patent, adından da anlaşılabileceği üzere panoramik ekranlı bir telefonu işaret ediyor. Ortaya çıkacak cihazı çift taraflı bir Samsung Galaxy edge’e benzetmek mümkün olsa da, bu sefer bahsi geçen telefonun üstünde iPhone ismi yer alacak.

Apple panoramik ekranlı akllı telefon patentiyle ortaya Samsung ve Lenovo’nun gözler önüne çıkarttığı katlanabilir telefonlar kadar ilginç bir konsept koyuyor. Mevcut üretim teknolojileri, Apple’ın patentini aldığı cihazın üretimini mümkün kılıyor. Ancak işletim sistemini bu formdaki bir telefona uygun hâle getirmenin ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi yaşatmanın zorluğu da şimdiden akıllara geliyor.

Samsung Galaxy edge telefonlarında kavisli de olsa kenar bulunuyor. Apple’ın panoramik ekran konseptinde ise “kenar”ın varlığından söz etmek mümkün değil. Yine de, cihaz üstünde belli bölgelerin ses kontrol tuşları gibi fiziksel kontrol araçlarını yerleştirme amacıyla kullanılabileceği belirtiliyor. Home tuşunun eksikliği ise ana ekrana ulaşım için hareketle kontrol seçeneklerinin kullanılması ihtimalini akıllara getiriyor. Parmak izi tarayıcısının ise ekranın altına entegre edilebileceği belirtiliyor.

Panoramik ekran konseptinin neredeyse tamamı dokunmatik ekrandan oluşan akıllı telefon anlamına geldiği söylenebilir. Ancak Apple’ın patentini aldığı bu teknolojiyi hayata geçirmeyebileceğini de akıldan çıkarmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER