Ulaşım

Apple otomobil üretme fikrini 2008’de değerlendirmiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tony-fadell-291112

Aynı zamanda eski bir Apple çalışanı olan Nest kurucusu Tony Fadell, iPhone’un ivme kazandığı 2008 yılında dönemin Apple CEO’su Steve Jobs ile birlikte araba üretme fikri üstüne düşündüklerini belirtti.

Jobs ile birlikte birkaç yürüyüş yaptıklarını söyleyen Fadell, bu yürüyüşlerde “Eğer bir araba üretecek olsaydık neye benzerdi? Paneli nasıl olurdu? Koltukları nasıl olurdu? Ne tür yakıt kullanılırdı?” gibi sorulara yanıt aradıklarını dile getirdi.

Fadell ve Jobs’un otomobil üretme fikrini ne kadar ciddiye aldığı bilinmiyor. Ancak başlatılan beyin fırtınasının bir-iki diyalogdan öteye gitmediği görülüyor. Fadell de çeşitli meşguliyetleri bahane olarak göstererek süreci daha öteye taşımadıklarını belirtti.

Apple’ın otomobil üretimine gireceğine dair dedikodular son zamanlarda tekrar alevlenmiş durumda. Tim Cook’un yönetimindeki şirketin 2019’da Apple logolu bir otomobili yollara çıkarması öngörülüyor. Söz konusu otomobilin elektrikle çalışacağı ve otonom sürüş teknolojisine sahip olacağı da beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER