Ulaşım

Apple 2020’de otomobil üretimine başlayabilir

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın elektrikli otomobil üretimine başlayacağına dair söylentiler, hem teknoloji hem de otomotiv sektöründe sıklıkla konuşuluyor. Eski General Motors CEO’su Dan Akerson gibi isimler Apple’ı otomobil üretiminin zorlukları konusunda uyarırken, şirketin otomotiv sektöründeki planlarına ilişkin yeni iddia da ortaya atılıyor.

Bloomberg’de yer alan bir habere göre, Apple’ın otomobilinin en erken 2020 yılında yola çıkması bekleniyor. Şirketin Ar-Ge çalışmalarına 2014’te başladığı belirtilirken, her şeyin rayına oturmasının 5 ila 6 yıl süreceği ifade ediliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse; Apple iPhone için şirket bünyesindeki çalışmalara 2004’te başlamış, iPhone’un duyurusunu ise 2007’de yapmıştı.

Apple’ın otomobili hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı, ancak şirketin halihazırda otomobilin nihai tasarımına karar vermemiş olduğu düşünülüyor. The Wall Street Journal geçtiğimiz hafta ortaya minivan formatında bir araç iddiası atsa da, Apple’ın otomotiv sektörüne girmek için minivan formatını seçeceği iddiası kulağa oldukça garip geliyor.

Apple’ın otomobilinin sürücüsüz olacağına dair iddialar da konuşuluyor. Şirketin otomobilinin elektrikle çalışacağına dair iddiaların doğru olma ihtimaliyse batarya üreticisi A123 Systems tarafından açılan dava ile biraz daha artmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER