Ulaşım

Apple otomobil çalışmaları şefini Ford’a kaptırdı

apple surucusuz otomobil

Apple bünyesinde yürütülen otomobil çalışmalarının şefi olan Doug Field, Ford’a transfer oluyor. Tecrübeli yönetici Ford’da ileri ve yerleştirilmiş teknolojiler şefi olarak görev yapacak.

Ford’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Field, Ford’un akıllı ve bağlı otomobil ve hizmet sunan Blue Oval Intelligence biriminin geliştirme çalışmalarını yönetecek. Bu birim zaman içinde düzenli güncellemelerle iyileştirilecek.”

Açıklamada Field’ın doğrudan Ford CEO’su ve başkanı Jim Farley’e bağlı olarak çalışacağı da belirtildi.

Field, Apple’da özel projelerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Field, şirketin Apple Car ve Project Titan isimleriyle bilinen otonom elektrikli otomobil geliştirme çalışmalarından da sorumluydu. Apple’da daha önce de Mac’ten sorumlu başkan yardımcılığı yapan Field, 2013’te Tesla’nın baş taşıt mühendisi olmuştu. Model 3 gibi araçların geliştirilme sürecinde görev yapan tecrübeli yönetici, 2018’de Apple’a geri dönmüştü.

Field’ın ayrılığı, Apple’ın otomobil biriminde yıllardır yaşanan değişikliklerin en sonuncusu ve en yüksek profillisi oldu. Şirket bu çalışmalara 2014’te başlasa da, hâlâ elektrikli otonom otomobil geliştirme sürecinde çok ileri gidebilmiş değil. Apple’ın zaman içinde tam teşekküllü bir otomobil geliştirmek yerine başka üreticilerin de faydalabileceği bir yazılım geliştirmeye yöneldiği söyleniyor.

Apple tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Doug’a şimdiye kadarki hizmetleri için teşekkür ediyoruz ve kariyerinin bundan sonraki dönemi için en iyi dileklerimizi sunuyoruz.”

Apple otomobil çalışmalarında Field’dan boşalan koltuğu kimin dolduracağı konusunda henüz bilgi vermedi. Şirket geçtiğimiz haziran ayında Field’a bağlı olarak çalışması için eski BMW yöneticisi Ulrich Kranz’ı transfer etmişti. Şirketin otomobil çalışmalarının en tepesine makine öğrenme ve yapay zekâdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı John Giannandrea’yı getirdiği iddiası da daha önce gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER