Eğlence

Apple Oscar yolculuğuna altı filmle başlayacak

apple oscar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, yeni çevrimiçi içerik platformu Apple TV+’ın orijinal seçeneklerini çoğaltmak için harekete geçti. Cupertino merkezli şirket, bu doğrultuda mütevazı bütçeli altı film hazırlayacak. Apple TV+’ta öncelik dizilere verilse de, Apple Oscar ödül törenlerinde de boy göstermeyi hedefliyor. The New York Post‘un haberine göre, Apple bu hedefe yürüyüşünü başlatacak filmlerin her biri için 5 ila 30 milyon dolar arasında değişen bütçeler harcayacak.

Söz konusu bütçenin Apple’ın geçtiğimiz kasım ayında film stüdyosu A24 ile imzaladığı anlaşmayla planlanan bütçeden farklı olduğu söyleniyor. Bu anlaşmanın ilk meyvesi olan “On The Rocks” isimli filmin yapım çalışmaları şimdiden başlamış durumda. Apple’ın orijinal film biriminin başında ise Matt Dentler’in bulunacağı söyleniyor. Dentler, 2018’in sonlarına kadar iTunes’un film birimini yönetmişti.

Apple geçtiğimiz mart ayında Apple TV+’ın tanıtımını gerçekleştirirken özel ve orijinal içeriklere odaklanmıştı. The New York Post’un haberine göre, Apple serviste orijinal içerikler dışında seçenek sunup sunmama konusunda hâlâ kesin bir karar verebilmiş değil.

Apple TV+ bu yıl içinde faaliyete geçecek. Servisin fiyat politikası konusunda ise şu an için net bir açıklama gelmiş değil. Apple Oscar kazanmayı da hedefleri arasına eklediği platformundan ilk fragmanı ise WWDC 2019’da paylaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER