Teknoloji

Apple OS X’in en son versiyonuna daha fazla HiDPI unsuru ekledi

Apple’ın geçen şubat ayında ortaya çıkardığı Mountain Lion‘a HiDPI unsuru eklediği, böylelikle daha yüksek çözünürlüklü ekrana sahip MacBook’lara kapı açtığı düşünülmüştü. AppleInsider’ın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Apple perde arkasında çeşitli değişiklikler yapmayı sürdürüyor, son olarak da yeni yayınlanan OS X 10.7.4 güncellemesine yüksek çözünürlüklü ikonlar eklendi.

OS X 10.7.3’te TextEdit ikonunun en yüksek çözünürlüklü bileşeni 512 x 512 pikseldi, halbuki yeni ikonun çözünürlüğü 1024 x 1024 piksel. Çözünürlükteki bu yükseliş doğal olarak dosya büyüklüğünü 209 KB’den 1.7 MB’ye yükseltiyor. Sistemin diğer çekirdek uygulamalarının, örneğin Adres Defteri ve Dashboard’ın ikonlarında da güncellemeler yapılmış, ne var ki onların çözünürlüğünde değil de dosya büyüklüklerinde bir artış söz konusu.

HiDPI geçen yıl Lion’a eklenmişti, ancak kullanıcılar bu opsiyona erişim imkanına sahip değildi. Air Display uygulamasına yapılan güncellemeyle birlikte yeni iPad’e bağlandığı zaman bu opsiyonu kullanma imkanı verildi, ayrıca yüksek çözünürlüklü ikonların varlığına Mountain Lion beta sürümlerinde de rastlandı. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu Apple’ın gelecek nesil MacBook’ların daha yüksek çözünürlüklü ekranlarına yaptığı bir hazırlık olarak yorumlanıyor.

Apple’ın mevcut Sandy Bridge yongalarından yüzde 15-20 daha hızlı olduğu söylenen Intel Ivy Bridge platformunun çıkmaya başlamasıyla birlikte MacBook Pro’ları artık önümüzdeki birkaç hafta içinde tanıtması bekleniyor. Bu arada MacBook Pro’nun 15 inç’lik modelinin MacBook Air’a benzeyeceği de konuşulanlar arasında. Tabii bu durumda optik sürücüden fedakarlık edilmiş olacak. 17 inç’lik MacBook Pro’nun da yavaş yavaş ortadan kaldırılacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

İlgili – Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER