Teknoloji

Apple OS X Yosemite beta programına katılan ilk 1 milyon tarafından test edilecek

Apple OS X Yosemite için açılacak Herkese Açık beta programının bu programa üye olan ilk 1 milyon kişiyi kapsadığını duyurdu.

apple-os-x-yosemite-030614

Şirketin resmi geliştirici programına üye olan geliştiriciler OS X Yosemite’ı denemeye başladılar. Apple bunun yanı sıra son kullanıcılara da OS X’in gelecek sürümünü test ettirmek ve onlardan alacağı geri bildirimlere göre Yosemite’da düzenlemeler yapmak için Herkese Açık Beta programından yararlanacak. Böylelikle meraklı kullanıcılar da Yosemite’ı sonbahardaki resmi yayınından önce deneyimleme fırsatı bulacak.

OS X Beta programına katılmak isteyen kullanıcıların Apple ID kimlikleriyle giriş yapmaları gerekiyor. Beta hazır olduğunda kendilerine verilecek özel bir kod sayesinde OS X Yosemite’ı Mac App Store’dan indirebilecekler. Bu arada programa katılacak beta kullanıcılarının sistemlerinin OS X Mavericks ile çalıştığından emin olmaları gerekiyor.

Apple yeni masaüstü işletim sistemini test etmek isteyen kullanıcıların bunu ikincil bir Mac’te denemelerini tavsiye ediyor. Ne de olsa beta aşamasında olan OS X Yosemite şu an için birçok hata ve tutarsızlık içeriyor.

Ayrıca Apple beta yazılımı henüz bitmemiş olduğu için bazı yeniliklerin henüz kullanılamayacağına dikkat çekiyor. Telefon görüşmeleri, SMS, Handoff, Instant Hotspot ve iCloud Drive gibi özelliklerden ilk etapta yararlanmak mümkün olmayabilir.

Bu arada Spotlight tavsiyeleri de şu an için sadece ABD’deki kullanıcılar için kullanılabilir olacak. Eğer iCloud Documents’i Mavericks’te kullanıyorsanız ve aynı zamanda iOS Geliştirici Programının bir üyesiyseniz, dosyalarınız Mac ve iOS cihazlarınız arasında eşzamanlanmayacak.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER