Teknoloji

Apple OS X Mountain Lion’ın yazılımcılara özel ikinci ön izleme sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, önümüzdeki yaz çıkması beklenen OS X 10.8 Mountain Lion işletim sisteminin yazılımcılara özel ikinci ön izleme sürümünü yayınladı. Geçtiğimiz ay ilk gösterimi yapılan Mountain Lion ile birlikte iOS 5 ile birlikte tanıştığımız çeşitli işlevler OS X’e taşınacak, ayrıca iCloud entegrasyonu da yoğunlaştırılacak.

Son yayınlanan OS X Mountain Lion Ön İzleme sürümü 12A154q sürüm numarasını taşıyor. Kayıtlı olup OS X Geliştirme Portalından gerekli kodu elde eden yazılımcılar Mac App Store üzerinden bu işletim sistemini indirip bilgisayarlarına kurabiliyor. Apple geliştirilmekte olan bu platformla ilgili bilinen mevcut sorunları ve hataları da detaylandırdı. Yazının devamındaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz hatalar listesine bakıldığında daha iş var gibi görünüyor. Ancak yaza kadar daha uzun zaman olduğunu da kabul etmek gerek.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi OS X Mountain Lion ile birlikte iOS 5’in bazı özellikleri OS X tarafına taşınmış olacak. iMessage’ı da destekleyen Mesajlar uygulaması, Anımsatıcılar, Bildirim Merkezi önümüzdeki yaz çıkacak işletim sisteminde yer alacak. Daha fazla detay için OS X Mountain Lion ön inceleme yazımıza göz atabilirsiniz.

İlgili – TNW

İLGİLİ HABERLER