Teknoloji

Apple OS X Mountain Lion’ı 25 Temmuzda yayınlayabilir

Apple’ın OS X’in yeni sürümü Mountain Lion‘ı bu ay içinde yayınlaması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Golden Master versiyonunun ardından final sürümü beklemeye başladık. 9to5Mac sitesinin iddiasına göre Apple Mountain Lion’ı 25 Temmuz tarihinde yayınlayacak. Bu arada şirket ayın 24’ünde de fiziksel mağazalarında fazla mesai yapmayı planlıyor.

9to5Mac sitesi bu tarihin Apple’ın 2012 üçüncü mâli çeyrek yıl kazanç raporunu açıklayacağı tarihle örtüşmekte olduğuna da dikkat çekiyor. Apple geçen yıl 2011 üçüncü mâli çeyrek sonuçlarını 19 Temmuz tarihinde açıklamış; hemen ardından, 20 Temmuz Çarşamba günü de OS X Lion’ın yayınlanacağını ilân etmişti. Apple’ın 2012 üçüncü mâli çeyrek sonuçlarını 24 Temmuzda açıklayacak olması 25 Temmuzdaki bir Mountain Lion çıkışını da olası kılıyor.

24 Temmuz akşamı mağazalarda fazla mesai yapacak Apple çalışanlarının mağazalardaki mevcut Mac bilgisayarlara Mountain Lion yükleyeceğini tahmin etmek zor olmaz. Mağazalardaki Mac sayısını düşündüğümüzde bu sürecin ne kadar uzun zaman alacağını da anlamış oluruz. Ne var ki, 9to5Mac sitesi bazı Apple mağazalarının fazla mesaiden haberdar olmadığının da altını çiziyor.

Şu an için Mountain Lion’ın temmuz ayında yayınlanacağına dair geniş bir zaman penceresi elimizde duracak şekilde beklemeye devam ediyoruz.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER