Teknoloji

Apple OS X Mavericks Gold Master sürümünü yayınladı, final sürüm yakın

Apple, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarını çalıştıran işletim sisteminin yeni versiyonu OS X Mavericks için sona yaklaşıyor. Bu işletim sisteminin Gold Master olarak nitelendirilen sürümü yazılımcılar için yayınladı. Bu, OS X Mavericks’in final sürümünün eli kulağında olduğu anlamına geliyor.

apple-os-x-mavericks-070913

GM safhası genellikle Apple’ın yazılım üstündeki çalışmaları bitirdiği anlamına geliyor. Cupertino şirketinin yeni sürümü ekim ayında yayınlayacağı söyleniyordu ki, GM’in yayınlanma zamanı da bu söylentilerle örtüşüyor.

Apple’ın iddiasına göre şimdiye kadarki en güçlü OS X olan OS X Mavericks’in GM sürümüyle birlikte dikkat çekilen yeni özellilkleri arasında LinkedIn entegrasyonu bulunuyor. Böylelikle uygulama geliştiricileri geliştirdikleri Mac yazılımları üzerinden LinkedIn kullanıcılarının profillerine rahat şekilde erişebilecek.

Ayrıca Apple Haritalar da üçüncü taraf uygulamaların entegrasyonuna açık olacak. AV aracı da uygulamalar içinde medya oynatımını kolaylaştıracak.

Apple’ın kayıtlı Mac Geliştiriciler Programı yazılımcıları OS X Mavericks GM sürümünü ve Xcode 5.0.1’i Mac Geliştirici Merkezi üzerinden indirebilirler.

İlgili >> Apple Geliştiricileri

İLGİLİ HABERLER