Teknoloji

Apple OS X Lion uygulamalarını inceleme için kabul etmeye başladı

Apple’ın Mac OS X Lion işletim sistemini 14 Temmuz günü yayınlayacağına dair bazı iddialar ortalıkta dolaşıyor. Bu işletim sisteminin Golden Master versiyonu 1 Temmuzda yazılım geliştiricilerine gönderilmişti, eğer son dakikada keşfedilen hata yoksa, bu işletim sisteminin final sürümünün bu hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Öte yandan Apple, Mac OS X Lion için uygulama geliştiren yazılımcılara uygulamalarını Mac App Store’a kaydettirmeleri için çağrıda bulundu.

Kayıtlı yazılım geliştiricilerine yapılan çağrıda, yazılımcılardan Lion için geliştirdikleri uygulamaları inceleme için şimdiden göndermeleri isteniyor. Böylelikle söz konusu uygulamaların işletim sistemi çıktığında Mac App Store’da yer almaya hazır hâle gelmesi mümkün olacak. Ne var ki, Apple’ın yaptığı çağrıda Mac OS X Lion’ın ne zaman çıkacağına dair bir emare ya da Apple’ın başvuru için gelen Lion yazılımlarını ne kadar süre içinde inceleyeceğine dair bir bilgi bulunmuyor.

Apple’ın OS X Lion ile aynı anda yenilenmiş MacBook Air modellerini de satmaya başlayacağına inanılıyor. Bu arada Mac Pro bilgisayarlarının da Lion ile birlikte yenilenmiş hâlde çıkacağı iddialar arasında yer alıyor. Apple’ın Lion uygulamalarını inceleyeceği sürenin uzunluğuna bağlı olarak, Lion ve yeni Mac bilgisayarların çıkışı gelecek haftaya sarkabilir. Ancak ABD’deki Apple mağazalarından gelen 13 Temmuzda fazla mesai yapılacağı bilgisi önümüzdeki perşembe günü birşeylerin çıkabileceğini gösteriyor.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER