Teknoloji

Apple OS X 10.8 Mountain Lion’ı gelecek ay 19.99 dolardan dağıtacak

Apple geçen şubat ayında ilk kez görücüye çıkardığı Mountain Lion’ı temmuz ayında $19.99’dan satacağını açıkladı. Snow Leopard ve Lion kullanıcıları bu yeni işletim sistemi sürümüne geçiş yaşabilecek. Bugünden itibaren yeni Mac satın alanlar da yeni sürüme ücretsiz geçiş yapabilecek.

OS X Mountain Lion’ın şubatta duyurulan ve detaylarını aktardığımız ana özelliklerine yenileri eklendi. PowerNap adlı sessiz güncelleme sistemi, bildirimleri susturup huzur içinde çalışma fırsatı bulma, klavyeyi kullanmadan yazma fırsatı sağlayan dikte gibi yenilikler dikkat çekiyor.

PowerNap adlı özellik yeniliklerden en ilginci olarak dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde sistem uykudayken bile güncellemeleri almaya devam ediyor. App Store’dan indirilen uygulamalar, sistem güncellemeleri, yedeklemeler sistem uykudayken yapılabiliyor. Apple bu sistemin güç bakımından da verimlilik sunduğunu, batarya ömrüne de olumsuz etkide bulunmadığına dikkat çekti. Bu sistem sadece ikinci nesil MacBook Air ve Retina ekranlı yeni MacBook Pro ile sunulacak.

Yazılımcılar Mountain Lion’ın finale yakın sürümünü bugünden itibaren edinebilecek.

Apple WWDC 2012 açılış toplantısıyla ilgili detayları canlı anlatım sayfamızda bulabilirsiniz.

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER