Teknoloji

Apple önümüzdeki iki yıl içinde katlanabilir ekranlı iPhone çıkarabilir

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, önümüzdeki iki yıl içinde katlanabilir bir iPhone modeli çıkarmak amacıyla çalışıyor. Söz konusu iddia bir Wall Street şirketine dayanıyor. CNBC’nin haberine göre, Bank of America Merrill Lynch, Apple’ın Asyalı iş ortaklarıyla, yepyeni bir iPhone tasarımı üzerinde çalıştığını öne sürüyor.

Kıdemli analist Wamsi Mohan, geçtiğimiz hafta içinde Asya’daki birkaç Apple tedarikçisiyle gerçekleştirdiği görüşmelerden sonra müşterilerine bir yatırımcı notu gönderdi. Mohan, her ne kadar boyut değişiklikleri geçmişte satışları artıran bir katalizör görevi görse de, önümüzdeki sonbaharda çıkacak OLED versiyon iPhone’ların çoğunlukla değişmeyeceğini yazdı. Ayrıca elde ettiği izlenimlere göre Apple’ın tedarikçilerle, 2020 yılında çıkarılmak üzere katlanabilir telefon üzerinde çalıştığını da notuna ekledi.

Bir Güney Kore yayın organı geçtiğimiz ekim ayında Apple’ın LG ile birlikte çalıştığını yazmıştı. Ancak o rapor sadece sektördeki bazı anonim kaynaklara dayandırılmıştı. Haberde Apple’ın 2020’de üretimi başlayacak katlanabilir OLED panelleri için sipariş verebileceği kaydedilmişti.

Samsung ve Lenovo daha şimdiden katlanabilir ekranlı telefonların gösterimini gerçekleştiriyor. Ancak hiçbirisi piyasaya çıkacak bir cihazın duyurusunu gerçekleştirmiş değil. Ne var ki, patentlere ve gösterimlere bakacak olursak, katlanabilir ekranlı telefonlar geleceğin en fazla ilgi gören tasarımlarından bir tanesi olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER