Manşetler

Apple etkinliği öncesinde online mağaza yine geçici olarak kapandı

apple online store apple etkinliği

Apple’ın bu akşam Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak “Gelecek Zaman” etkinliği öncesinde Apple online store geçici olarak kapandı. Daha önceki Apple etkinlikleri öncesinde de benzer biçimde web sitesinden alışverişler geçici olarak durduruluyordu.

iPhone 14 başta olmak üzere yeni Apple Watch ve AirPods Pro 2 ürünlerini görmeyi beklediğimiz Apple etkinliği bittikten sonra online store yeniden, bu yeni ürünlerin eklenmesiyle birlikte açılacaktır. Geçmiş Apple etkinliklerinin sonrasında, yeni ürünlerin mağazaya girişleriyle birlikte fiyat bilgileri de belli oluyordu. Benzer bir durumu bu akşam da görebiliriz.

iPhone 14 fiyatı en fazla merak edilen unsurlar arasında yer alıyor. Dünya genelindeki enflasyonun maliyetleri artırmasının iPhone fiyatlarına yansıması bekleniyor. Öte yandan Apple’ın iPhone 14 Pro modellerini 14 modellerine göre hep açık ekran, 48 megapiksel arka kamera, Apple A16 Bionic işlemci gibi özelliklerle biraz daha üstün özellikleriyle donatması ve bunun da geçen yılın iPhone 13 Pro modellerine göre yüksek fiyatla sonuçlanacağı da beklentiler arasında bulunuyor.

iPhone 14 ve 14 Pro Türkiye fiyatlarının tanıtımın hemen ardından netleşip netleşmeyeceğini göreceğiz. Döviz kurlarındaki hızlı değişimler ve değişen ekonomik şartlar, şimdiden bir fiyat verme konusunda Apple’ın acele etmemesine neden olabilir. Öte yandan yeni akıllı telefonların ülkemizde ne zaman satışa çıkacağını da etkinlik sonrasında online mağazanın açılışıyla birlikte görebiliriz. Geçen yıl iPhone 13 serisi ekim ayının hemen başında, ABD ve önde gelen ülke pazarlarında piyasaya çıkışından sadece bir hafta sonra satışa sunulmuştu.

Benzer biçimde yeni Apple Watch modellerinin Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi bilgilerini de etkinlik sonrasında, online mağazasının açılmasıyla görme imkanı elde edebiliriz.

Öte yandan son birkaç Apple etkinliğine baktığımızda, etkinlik öncesinde mağazanın geçici olarak kapatılıp daha sonra yeniden açılmasının ardından, çeşitli Apple ürünlerinin fiyatlarında artışların olduğunu görmüştük. Son olarak WWDC 2022 etkinliği öncesinde online store geçici olarak kapanmış ve daha sonra yeni ürünler ve artan fiyatlara birlikte yeniden açılmıştı.

iPhone 14 ve diğer yeni Apple ürünlerinin duyurulacağı Apple “Gelecek Zaman” etkinliği bu akşam saat 20.00’de başlıyor. Etkinliği bu sayfa üzerinden izleyebilir ve etkinlikle ilgili önemli paylaşımları @teknoblog Twitter hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER