Teknoloji

Apple online mağazasında yeni bir Thunderbolt 3 kablo seçeneği

Apple online mağazasında yeni bir Thunderbolt 3 kablo seçeneği

Apple online mağazasında yeni bir üst sınıf Thunderbolt 3 kablosunu satışa sundu. 2 metre uzunluğundaki Thunderbolt 3 Pro kablosu yurt dışında 129 dolara, Türkiye’deki mağazada ise 1229 TL’ye satılıyor.

Thunderbolt 3 kablosu siyah renkli ve şerit örgülü tasarıma sahip. Hem DisplayPort çıkışını hem de USB 3.1 Gen 2 10Gbps veri transferini destekliyor. Thunderbolt 3 standardı uyumlu cihazlar arasında 40 Gbps’ye varan hızlarda veri iletimine izin veriyor, ancak bu hızın teorik bir hız olduğunu belirtelim.

Tabii ki, fiyat bir kablo için ucuz değil, ancak aynı özellikleri daha ucuza elde etmek de mümkün değil gibi görünüyor. Bu kablo daha önce Pro Display XDR ile birlikte satılırken, geçen ay içinde bağımsız olarak da satılmaya başladı. Bir Reddit tartışması ise bu kablonun neden bu kadar pahalı olduğuna dair fikir yürütülen bir ortam olarak dikkat çekiyor.

Apple online mağazadaki diğer Thunderbolt 3 kablo seçenekleri

Bu arada Apple aynı zamanda 595 TL fiyatla 2 metrelik Belkin Thunderbolt 3 kablosu da satıyor. Ancak o kablo DisplayPort veya USB 3.1 desteğine sahip değil. Bu da sadece zincir içindeki her bir cihazın Thunderbolt 3 destekli olması hâlinde kullanılmasını mümkün kılıyor. Eğer o kabloyu bir MacBook Pro’yu Thunderbolt destekli yerleştirme istasyonuna veya harici GPU’ya bağlamak isterseniz, aksesuarın portları USB tabanlı çevresel birim cihazlarıyla gerçekleştirilen bağlantılarda en fazla 480Mbps USB 2.0 hızlarını destekleyecektir. Üstelik Belkin’in kablosu da örgülü bir kablo değil.

Bu arada uzunlukla veya örgülü olmasıyla ilgilenmeyenler için Apple’ın uzun zamandır sattığı 80 santimetrelik Thunderbolt 3 kablosu da daha ucuz bir seçenek olarak mevcut. Bu kablo 299 TL’ye satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER