Manşetler

Apple online mağazası etkinlik öncesinde kapandı, açıldığında neler görebiliriz?

apple.com.tr online mağaza hemen döneceğiz

Apple‘ın bugün Türkiye saatiyle 17.00’de düzenleyeceği iPad Pro ve Mac etkinliği öncesinde, online mağazası da kapandı. Aslında bu durum her yeni Apple ürününün tanıtılmasının öncesinde görülen normal bir durum. Ancak Türkiye özelinde birtakım beklentileri de beraberinde getiriyor.

Mağazanın basın toplantısının ardından yeniden açılmasıyla birlikte muhtemelen yeni ürün fiyatlarını da göreceğiz. Apple son olarak 12 Eylül etkinliğinden sonra fiyatlarda düzenlemeye gitmiş ve ürünlerin hemen hepsinde dikkate değer oranlarda artış yapmıştı. Doların TL karşısında değerinin o zamandan bu yana dikkate değer oranda azalması nedeniyle fiyatlarda da indirim yapılmasını bekliyoruz. Mağaza açıldığında Apple ürünlerinin fiyatlarının biraz daha inmiş olduğunu görmemiz söz konusu olabilir.

Bunun dışında Apple hâlâ iPhone Xs, Xs Max ve geçtiğimiz hafta yurt dışında satışa sunulan iPhone XR‘ın Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağını açıklamadı. Hatta Türkiye fiyatları bile belli olmadı. Apple online mağaza yeniden açıldığında, söz konusu akıllı telefonlardan belki iPhone Xs ve Xs Max‘in, belki de XR‘ın fiyatlarının ve piyasaya çıkış tarihlerinin belli olduğunu görebiliriz.

Apple bugün yenilenmiş iPad Pro‘larını tanıtacak. Aynı zamanda yeni nesil MacBook Air ve Mac mini de bekleniyor. Bu yeni ürünlerin de bilgileri, belki de piyasaya çıkış tarihleri ve fiyatları Apple Türkiye online mağazasında yer alabilir. Gelişmeleri ilerleyen saatlerde aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER