Teknoloji

Apple, önemli bir güvenlik açığını kapattığı yeni güncellemesiyle kullanıcılara rahat bir nefes aldırıyor

ios 17.2

Apple, cihazlarının güvenliğini sağlamak için yine düğmeye bastı. Firma, özellikle aktif olarak kullanımda olan ciddi güvenlik açıklarını kapatmayı hedefleyen iOS 16.6.1 sürümü için iPhone, iPadOS 16.6.1 için iPad ve macOS 13.5.2 için Mac bilgisayar güncellemelerini kullanıcılarına sunmaya başladı. Ancak, şirket bu konuda cihazlara özel detaylı sürüm notları yayımlamadı. Yalnızca, “Bu güncelleme önemli güvenlik düzeltmeleri içerir ve tüm kullanıcılar için önerilir” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Önemli güvenlik düzeltmeleri var

Apple’ın resmi güvenlik destek sayfasına göre, yeni sunulan güncellemeler çok kritik bir güvenlik açığını kapatarak, iOS, iPadOS ve macOS sistemlerinde basit bir resimle zararlı kod yürütme imkanını tamamen ortadan kaldırıyor. Bu açığın kapalı olması, güvenlik uzmanları ve kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı.

Apple, bu süreçte yaklaşan iOS 17‘nin yanı sıra, yeni yazılım güncellemelerinde güvenlik araştırmacıları tarafından bildirilen diğer açıkları da hızla kapatıyor. Zaman kaybetmeden herkesin bu güncellemelere geçmesi, güvenliği maksimuma çıkarmak için büyük önem taşıyor.

Bugün sunulan güncellemeler içerisinde, Apple Watch kullanıcıları için de önemli haberler var. Yeni watchOS 9.6.2 güncellemesi, saatlere özel bazı yazılım hatalarını da gideriyor.

12 Eylül’de yapılacak olan büyük Apple etkinliğinde, şirketin iPhone 15 serisini tanıtması bekleniyor. Aynı etkinlikte Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin de tanıtılması büyük ihtimalle gerçekleşecek.

İLGİLİ HABERLER