Manşetler

Apple One More Thing etkinliği saat kaçta ve nasıl izlenir?

apple one more thing etkinliği saat kaçta

Apple bu akşam “One More Thing” adını verdiği sanal bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu etkinlik Apple’ın sonbaharda gerçekleştirdiği üçüncü etkinlik olacak. Eylül ayında Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, 8. nesil iPad ve iPad Air gibi ürünler tanıtılmıştı. Ekim etkinliğinde ise iPhone 12 ve iPhone 12 Pro akıllı telefon modelleriyle birlikte HomePod mini’yi görmüştük. Bu akşamki etkinliğin ise Apple’ın kendi tasarımı işlemcisini taşıyan MacBook modellerine odaklanmasını bekliyoruz.

Geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC 2020 etkinliğinde Apple, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarında Intel işlemciler yerine kendi geliştirdiği işlemcileri kullanmaya başlayacağını açıklamıştı. Bu geçişin yıl sonuna doğru başlayacağı ve iki yıllık bir süre içinde tamamlanacağı da söylenmişti. İlk ürünlerin de bu akşam tanıtılması bekleniyor. Beklentiler yeni MacBook Pro modellerinin Apple işlemcileriyle geleceği yönünde.

Apple 10 Kasım One More Thing etkinliği saat kaçta ve nasıl izlenir?

Apple’ın internet üzerinden yayınlayacağı sanal etkinlik bu akşam Türkiye saatiyle 21.00’de başlayacak. Normalde Apple etkinliklerinin akşam saat 20.00’de başlamasına alışkınız. Ancak ABD ile aradaki saat farkının normale göre bir saat daha fazla olması, etkinliğin zamanını da bir saat öteliyor.

Daha önceki iki etkinlik gibi bu etkinlik de önceden hazırlanmış bir program türünde olacak. Apple etkinliği Apple Etkinlikleri sitesi üzerinden, YouTube kanalından ve Apple TV uygulamasından yayınlayacak. Eğer isterseniz, etkinliği aşağıdaki canlı yayın penceresinden de izleyebilirsiniz.

Apple’ın bu etkinlikte, kendi tasarladığı yeni Apple Silicon işlemcilerini taşıyacak toplam üç yeni MacBook modelini tanıtması bekleniyor. Bu üç modelin işaretlerine macOS Big Sur kodlarında rastlanmıştı. Dedikodulara göre Apple, 13 inç MacBook Air, 13 inç MacBook Pro ve 16 inç MacBook Pro tanıtacak. 13 inç MacBook Air ve MacBook Pro’nun seri üretimine başlandığına dair işaretler de gelmişti.

Yeni işlemcilerle donatılsa da, yeni dizüstü bilgisayarlarda tasarım değişikliği beklememek gerekiyor. Tanıtılacak MacBook Air ve Pro modelleri mevcut Intel işlemcili makinelerle aynı tasarım çizgisine sahip olacak. Sadece yeni işlemci ve yeni GPU barındırmalarını bekliyoruz. Öte yandan şirketin yeni tasarıma sahip 24 inç iMac ve güncellenmiş Mac Pro ve Mac Mini modelleri üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Ancak bunların 10 Kasım “One More Thing” etkinliğinde gösterilmesini beklemiyoruz.

İLGİLİ HABERLER