Teknoloji

Apple Omikron varyantı nedeniyle New York’taki mağazalarını kapattı

apple omikron
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, COVID-19 vakalarında Omikron varyantının sebep olduğu artış nedeniyle geçtiğimiz hafta ABD’de çok sayıda mağazasını kapatmak zorunda kalmıştı. Şirket, vakalardaki artışın kesilmemesi nedeniyle New York’taki tüm mağazalarını geçici olarak kapattığını duyurdu.

Kapatılan mağazalar arasında Apple’ın Beşinci Cadde’deki ikonik mağazası bulunuyor. Buna ek olarak; Grand Central Station, Dünya Ticaret Merkezi, SoHo ve New York’un etrafındaki beş küçük ilçedeki mağazalar da geçici olarak kapatıldı. Müşteriler bu 16 mağazada alışveriş yapamayacak, ancak internet mağazasında satın aldıkları ürünleri bu mağazalardan teslim alabilecek.

Apple’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Koşulları düzenli olarak takip ediyoruz ve sağlık önlemlerimizde müşterilerimiz ve çalışanlarımızın iyiliği için düzenlemeler yapmayı sürdürüyoruz. Düzenli test, günlük sağlık kontrolleri, maske, temizlik ve ücretli hastalık izni gibi uygulamalarımız da devam ediyor.”

Apple, Omikron varyantının sebep olduğu vaka artışı nedeniyle ofise dönüşü de süresiz olarak ertelemişti. Şirket, normal şartlar altında şubat ayı itibarıyla hibrit bir yapıda ofise dönmeyi planlıyordu. Ancak vaka sayılarının artması nedeniyle bundan vazgeçen şirket, personeline uzaktan çalışmaya yönelik ihtiyaçlarının karşılanması için 1000 dolar vereceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER