Teknoloji

Apple yeni bir OLED üreticisiyle daha çalışacak

iphone en iyi uygulamalar apple 2020

Apple, OLED panel tedariği için Çinli BOE ile de çalışmaya hazırlanıyor. BOE’nin 2021 itibarıyla Cupertino merkezli şirketin en büyük ikinci OLED panel tedarikçisi olacağı söyleniyor.

Güney Kore kaynaklı iddialara göre, Apple’ın BOE’ye 45 milyon OLED panel siparişi verdi. Söz konusu panellerin Apple’ın 2021’de çıkaracağı iPhone modellerinde kullanılacağı iddia ediliyor.

BOE, bu iddianın gerçeğe dönüşmesi durumunda Apple’ın en büyük ikinci OLED panel tedarikçisi olacak. Uzun süredir Cupertino merkezli şirketin en büyük OLED tedarikçisi durumunda olan Samsung, bu yerini daha uzun bir süre boyunca koruyacağa benziyor.

Apple OLED paneller için LG ve Japan Display ile de çalışıyor

Apple‘ın yeni tedarik planı gerçeğe dönüşürse, LG tedarikçi sıralamasında üçüncü basamağa inecek. Japan Display ise Apple Watch’ta kullanılacak küçük OLED’lerin üretimini gerçekleştirmeye devam edecek.

Apple’ın 2020’de çıkaracağı iPhone 12 modellerin hepsinde OLED ekran kullanacağı söyleniyor. Şirketin bunun için BOE’den OLED panel alıp almayacağı ise hâlâ belirsizliğini koruyor. BOE, Apple’ın yanı sıra Huawei’nin Mate serisi için de OLED panel üretimi gerçekleştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER