Teknoloji

Apple 2024’te OLED panelli yeni bir MacBook çıkarabilir

apple oled macbook

Apple kısa süre önce M2 işlemcili yeni MacBook Air ve Pro modellerini duyurmuştu. Şirketin 2023’te de dizüstü bilgisayar portföyünü yenilemesi beklenirken, 2024’te yapacaklarına dair haberler de şimdiden etrafta dolaşıyor. Bu haberlerden birisi de OLED ekran paneli kullanımıyla ilgili. Analist Ross Young’a göre, Apple OLED MacBook ve iPad seçeneklerini 2024’te piyasaya sürecek.

Young, Apple’ın OLED ekranı yeni bir MacBook serisi içinde sunabileceğini ya da Air veya Pro serilerinden birine yerleştirebileceğini belirtti. MacBook Air’in bu yıl yenilenmiş olması bu serinin şansını azaltıyor gibi görünse de, 2024’e kadar çok şeyin değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

Apple’ın hem 11 hem de 12.9 inç iPad Pro modellerinde OLED ekranlara yer vermesi ve “ikili yığın” olarak adlandırılan bir teknolojiyi kullanması da Young’ın öngörüleri arasında yer alıyor. Bunun panelin dayanıklılığını artıracağı ve güç tüketimini de yüzde 30 oranında azaltacağı belirtiliyor.

Apple OLED MacBook seçeneği isteyenler için hâlihazırda 14 ve 16 inç MacBook Pro’ları sunuyor. Şirket bu modellerin ekranları için “Liquid Retina XDR” isimlerini kullanıyor. Dolayısıyla Apple’ın yeni MacBook’unda da OLED ekran için bu ismi tercih etmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER