Teknoloji

Apple OLED ekranlı iPhone üretimine 2018’den önce başlamayabilir

oled ekranlı iphone

Apple’ın yeni nesil iPhone’larda OLED ekran kullanacağı dedikodusu, uzun süredir teknoloji dünyasının kulislerinde konuşuluyor. Bu konuda ortaya atılan son iddialar ise Cupertino merkezli şirketin 2018’den önce OLED ekranlı iPhone üretimi gerçekleştirmeyeceğini öne sürüyor.

Söz konusu iddiayı son olarak Güney Kore merkezli Electronic Times sitesi gündeme taşıdı. Kısa bir süre önce de Japon ekonomi gazetesi Nikkei, benzer bir öngörüyü paylaşmıştı.

Apple’ın iPhone’lara yerleştirilecek OLED ekranların üretimi içinse Güney Koreli iki elektronik devi LG ve Samsung ile çalışacağı söyleniyor. Bu şirketlerin akıllı telefon pazarında Apple’ın önemli rakipleri arasında bulunması ise işbirliğini biraz daha ilginç hâle getiriyor. Ancak bu noktada, Cupertino merkezli şirketin Samsung ile uzun zamandır davalık olmasına rağmen iş ilişkisini sürdürdüğünü de hatırlamak gerekiyor.

LG ve Samsung’un OLED üretim kapasitelerini artırmak için 12 milyar dolar yatırım gerçekleştireceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu bilgi, LG’nin OLED üretim tesislerini geliştireceği konusunda daha önce çıkan haberlerle de uyumlu bir çizgide yer alıyor. Reuters’ın haberine göre; Apple, LG ve Samsung’a gerçekleştirecekleri OLED yatırımları için maddi destekte de bulunacak. Cupertino merkezli şirket şu an için sadece akıllı saati Apple Watch’ta OLED ekran kullanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER