Teknoloji

Apple OLED ekranlı iPad üretimine gelecek yıl başlayabilir

apple ipad 2020 inceleme oled

Apple’ın OLED ekranlı bir iPad çıkarabileceği iddiası uzun süredir konuşuluyor. Daha önce tecrübeli analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bu olasılık, The Elec sitesinin haberiyle yeniden gündeme geldi. Habere göre, Apple OLED ekranlı iPad üretimine önümüzdeki yıl itibarıyla başlayacak.

Apple’ın OLED ekranlı iPad yolculuğuna 10.86 inç ekranlı modelle gelecek yıl başlayacağı ve bu modelin iPad Air serisi altında sunulacağı belirtiliyor. Mevcut iPad Air’de de aynı büyüklükte bir ekran bulunduğu için söz konusu iddia kulağa mantıklı geliyor. Apple’ın iPad Pro serisine ise 2023’te hem 11 hem de 12.9 inç ekranlı OLED modeller ekleyeceği söyleniyor.

Haberde Apple’ın iPad Air için katı, iPad Pro içinse esnek OLED paneller kullanacağı belirtiliyor. Esnek OLED paneller, ekran çerçevesinin inceltilmesini mümkün hâle getiriyor. Apple bu tekniği 2017 çıkışlı iPhone X’dan bu yana kullanıyor.

Apple kısa süre önce mini-LED ekranlı bir iPad çıkardığı için OLED ekrana olan ilgisi şaşırtıcı olarak kabul edilebilir. Ancak her bir piksel ayrı ayrı aydınlatıldığı için OLED’in mini-LED’e kıyasla daha üstün olduğunu da unutmamak gerekiyor. Görüntüleme açılarının kısıtlılığı ve yanmaya olan eğilimi ise OLED’in dezavantajlı olduğu noktalar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER