Teknoloji

Apple OLED ekranlar nedeniyle Samsung’a yeniden ödeme yapabilir

apple oled

Apple beklenenden az OLED ekranlı iPhone sattığı için Samsung’a bir kez daha tazminat niteliğinde ödeme yapacak gibi görünüyor. Söz konusu iddia, Digital Supply Chain Consultants internet sitesi tarafından gündeme getirildi. Cupertino merkezli şirket, daha önce Samsung’a, gerekenden az sayıda OLED ekran paneli tedarik ettiği için 950 milyon dolarlık bir ödeme yapmıştı.

Samsung’un 2020’nin ikinci çeyrek finans raporu için hazırlanan ön kılavuzda operasyon kârına “ekran birimiyle ilgili tek seferlik bir ödeme”nin de dahil olduğunu belirtirken, ödemenin miktarı konusunda bilgi verilmedi. The Elec’in geçtiğimiz ay yayınladığı haberde Apple’ın Samsung’a 745 milyon dolar ödediği belirtilirken, son haberde ödeme miktarının 950 milyon dolara yakın olduğu öne sürüldü.

Haberde Apple’ın yaptığı ödemeyle Samsung’un çeyreği zarar yerine kâr ile tamamlamasını mümkün kılmış olabileceği ifade edildi. Samsung Display için gelir beklentisi yıllık bazda yüzde 7 oranında azalsa da; operasyon kârının yüzde 23 oranında artması öngörülüyor. Bu da analistlerin beklentisinin üzerinde bir oran olarak değerlendiriliyor.

Benzer bir durum 2019’un ikinci çeyreğinde de yaşanmıştı. Apple o dönemde de yeterince OLED panel siparişi vermediği için Samsung’a ceza ödemişti. Cupertino merkezli şirket o dönemde cezayı nakit olarak ödememiş ve bunun yerine Samsung’a ekran siparişi vermişti. Aynı uygulamanın bu dönemde tekrarlanıp tekrarlanmayacağı şu an için bilinmiyor.

Apple tüm tedarikçileriyle minimum bir satın alma sayısı üzerinden anlaşma yapıyor. Böylelikle verilen siparişte birim başına ödenen fiyat aşağıya iniyor. Eğer minimum satın alma sayısına ulaşılamazsa, ceza maddesi devreye giriyor. Apple’ın bu yıl hem talep hem de arz zincirlerinin koronavirüs salgınından etkilenmesi nedeniyle az sipariş verdiği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER